Főoldal / Desszertek / Csuda jó sütemény

Csuda jó sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csuda jó sütemény

Csuda jó sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 26 dkg porcukor
  • 26 dkg liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • másfél cs. sütőpor
  • másfél dl olaj
  • másfél dl víz

A töltelékhez:

  • 2 cs. puncs puding
  • 6 dl tej
  • 3 ek. porcukor
  • rumaroma
  • fahéjas aszalt szilva
  • 15 dkg margarin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk, az olajat, a vizet, a sütőporos, kakaós lisztet, jól összedolgozzuk.A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és bele forgatjuk a kakaós masszába.

A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.

A tejben sűrűre főzzük a pudingot, bele öntjük az aromát, és mikor már csak langyos  hozzákeverjük a cukorral kikevert margarint is.

A tészta tetejét berácsozzuk a krémmel. A rácsok közti négyzetekbe, teszünk 1-1 aszalt, fahéjba mártott szilvát.

A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt, kockákra szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Csinálhatjuk vanília, vagy más pudinggal is, csak arra figyeljünk, hogy a tészta és a puding ne legyen egyszínű.

Csuda jó sütemény 4.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére