Főoldal / Befőzés / Csipkebogyó lekvár

Csipkebogyó lekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csipkebogyó lekvár

Csipkebogyó lekvár

Hozzávalók:

  • 5 l csipkebogyó sűrítmény amit úgy veszünk
  • 4 cs, diabetikus befőző cukor
  • 4 cs. dzsemfix
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A sűrítményt egy nagy lábosba öntjük, és állandó keverés mellett felforraljuk.Mikor rotyog, belekeverjük gyors mozdulatokkal a cukrot és a dzsemfixet.Állandó keverés mellet még egyszer felforraljuk.

A kész lekvárt üvegekbe merjük, a tetejére befőzési fóliát, arra kupakot teszünk.

Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, majd mehet a kamrapolcra.

Tipp / megjegyzés:
A magas C-vitamin tartalma miatt teszem el a lekvárt. A gyerekek így eszik meg kis koruktól fogva. Én inkább természetes gyümölcsökkel, és zöldségekkel adom nekik a vitaminokat, nem tablettaként.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére