Főoldal / Befőzés / Csipkebogyó lekvár

Csipkebogyó lekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csipkebogyó lekvár

Csipkebogyó lekvár

Hozzávalók:

  • 5 l csipkebogyó sűrítmény amit úgy veszünk
  • 4 cs, diabetikus befőző cukor
  • 4 cs. dzsemfix
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:igen
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:több mint 12 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A sűrítményt egy nagy lábosba öntjük, és állandó keverés mellett felforraljuk.Mikor rotyog, belekeverjük gyors mozdulatokkal a cukrot és a dzsemfixet.Állandó keverés mellet még egyszer felforraljuk.

A kész lekvárt üvegekbe merjük, a tetejére befőzési fóliát, arra kupakot teszünk.

Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, majd mehet a kamrapolcra.

Tipp / megjegyzés:
A magas C-vitamin tartalma miatt teszem el a lekvárt. A gyerekek így eszik meg kis koruktól fogva. Én inkább természetes gyümölcsökkel, és zöldségekkel adom nekik a vitaminokat, nem tablettaként.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére