Főoldal / Befőzés / Kivis banános dzsem rummal és fahéjjal

Kivis banános dzsem rummal és fahéjjal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kivis banános dzsem rummal és fahéjjal

Kivis banános dzsem rummal és fahéjjal

Hozzávalók:

  • 1kg 10dkg kivi
  • 65 dkg banán
  • 1 kg kristálycukor
  • 1/2 kg befőző cukor
  • 2 ek. rum
  • 2 db citrom leve
  • 1 tk. fahéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kivit és a banánt meghámozzuk, kicsi darabokra vágjuk, majd a kezünkkel összenyomjuk. Hozzáadjuk az 1 kg cukrot elkeverjük és másnapig hagyjuk állni.

Másnap hozzáadjuk a fűszereket és a rumot, majd feltesszük főlni fazékban, főzés közben folyamatosan kevergetve, hogy le ne égjen. Amikor kezd sűrűsödni, hozzáöntjük a befőző cukrot, és már csak 5 percig forraljuk. Forrón tiszta üvegekbe öntjük, lezárjuk és fejjel lefelé állítjuk 10 percre.

Majd visszafordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni s mehetnek is a polcra.

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére