Főoldal / Desszertek / Spenótos-burgonyás batyu

Spenótos-burgonyás batyu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spenótos-burgonyás batyu

Spenótos-burgonyás batyu

Hozzávalók:

  • 140 g teljes kiőrlésű liszt
  • 140 g finomliszt
  • 170 g vaj
  • 1 dl tej

A lekenéshez:

  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 1 kisebb burgonya
  • 200g spenót
  • 1 tojás
  • 15 dkg sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • olaj
  • só, bors
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztához morzsoljuk össze lisztet a vajjal, majd adjuk hozzá a tejet és dolgozzuk puha tésztává. Tegyük egy tálba, takarjuk le, és pihentessük a hűtőben egy órán át.

Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. A burgonyát vágjuk kockára és főzzük puhára. Az olajat hevítsük fel, futtassuk meg rajta a fokhagymát, majd tegyük bele a spenótot és fonnyasszuk meg. Egy tálban keverjük össze a spenótot, a burgonyát, a tejszínt, a tojást és a sajt kétharmadát. Ízesítsük sóval, szerecsendióval és borssal.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát és vágjuk 8 db 13*13 cm-es négyzetekre. Mindegyik közepére tegyünk egy kanál tölteléket és a szélüket kenjük meg felvert tojással. Fogjuk össze a tészta négy sarkát és formázzuk batyuvá.

Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket is kenjük meg a tojással és szórjuk meg reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, amíg aranybarna nem lesz.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére