Karácsonyi hangulatú mentás sütemény | Receptkirály.hu
Főoldal / Desszertek / Karácsonyi hangulatú mentás sütemény

Karácsonyi hangulatú mentás sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karácsonyi hangulatú mentás sütemény

Karácsonyi hangulatú mentás sütemény

Hozzávalók:

  • 85 g vaj
  • 50 g étcsoki
  • 120 g liszt
  • 140 g kristálycukor
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 nagy tojás
  • 140 ml író (ha nincs, akkor kefir is megteszi)

A krémhez:

  • 300 g After Eight
  • 50 ml tejszín

A díszítéshez:

  • zöld ételfesték
  • 1 teáskanál menta kivonat
  • 300g fehér fondant (vagy zöld. és akkor nem kell színezni)
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:10 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Vajazzunk ki egy 22 cm-es téglalap alakú formát. (vagy használjunk szilikon formát) Melegítsük elő a sütőt 180 fokra légkeveréses módban.

Olvasszuk fel a vajat és a csokit egy kis lábosban. Keverjük össze a lisztet a cukorral, a kakaóporral és a szódabikarbónával.

Keverjük össze géppel az írót (kefirt) a tojással. Adjuk hozzá az olvasztott csokis keveréket, majd keverjük jól össze az egészet.
Végül apránként adjuk hozzá a száraz összetevőket és keverjük csomómentesre.

Öntsük a keveréket a formába és tegyük be a sütőbe 18-20 percre. Addig süssük, amíg a beleszúrt alkalmatosság (tű, fogpiszkáló) tisztán nem jön ki belőle.
Ha ezzel megvagyunk, szedjük ki a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg a tészta hűl, készítsük el a krémet.
Egy kis lábasban olvasszuk fel az After Eight-et és keverjük hozzá a tejszínt. Hagyjuk teljesen kihűlni, amíg kenhető nem lesz. (Ha nagyon nem akarna besűrűsödni valami okból kifolyólag, akkor adjunk hozzá egy kis kakaóport).

Állítsuk össze a süteményt:

Vágjuk ketté a tésztát lapjában, majd kenjük meg a krémmel. Ne kenjük bele az egészet, kell a külsejére is. Kb. a felét kenjük a lapok közé.
Kívül kenjük be a sütemény oldalát és tetejét is a maradék krémmel.Jusson mindenhova bőven.

A fondantba keverjük bele a menta kivonatot és egy teáskanál ételfestéket.

Ha ezzel megvagyunk nyújtsuk ki a fondantot kb. 0,5 cm-re de lehet egy kicsit vékonyabb is. (Azért ne legyen átlátszó, hiszen ez takarja be a sütinket.)
Borítsuk be a sütit óvatosan, simítsuk rá szépen, hogy mindenhol jól fedje. Tegyük egy órára a hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsük karácsonyi nyalókával, vagy egyéb dekorációval, amihez kedvünk van.

A sütemény hűtőben egy hétig eláll.

Tipp / megjegyzés:
Remélem tetszik az ötlet, aki szereti a mentát és a csokit együtt, az nem fog csalódni. :)
Kellemes karácsonyi készülődést!

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére