Karácsonyi hangulatú mentás sütemény
Hozzávalók:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Vajazzunk ki egy 22 cm-es téglalap alakú formát. (vagy használjunk szilikon formát) Melegítsük elő a sütőt 180 fokra légkeveréses módban.
Olvasszuk fel a vajat és a csokit egy kis lábosban. Keverjük össze a lisztet a cukorral, a kakaóporral és a szódabikarbónával.
Keverjük össze géppel az írót (kefirt) a tojással. Adjuk hozzá az olvasztott csokis keveréket, majd keverjük jól össze az egészet.
Végül apránként adjuk hozzá a száraz összetevőket és keverjük csomómentesre.
Öntsük a keveréket a formába és tegyük be a sütőbe 18-20 percre. Addig süssük, amíg a beleszúrt alkalmatosság (tű, fogpiszkáló) tisztán nem jön ki belőle.
Ha ezzel megvagyunk, szedjük ki a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg a tészta hűl, készítsük el a krémet.
Egy kis lábasban olvasszuk fel az After Eight-et és keverjük hozzá a tejszínt. Hagyjuk teljesen kihűlni, amíg kenhető nem lesz. (Ha nagyon nem akarna besűrűsödni valami okból kifolyólag, akkor adjunk hozzá egy kis kakaóport).
Állítsuk össze a süteményt:
Vágjuk ketté a tésztát lapjában, majd kenjük meg a krémmel. Ne kenjük bele az egészet, kell a külsejére is. Kb. a felét kenjük a lapok közé.
Kívül kenjük be a sütemény oldalát és tetejét is a maradék krémmel.Jusson mindenhova bőven.
A fondantba keverjük bele a menta kivonatot és egy teáskanál ételfestéket.
Ha ezzel megvagyunk nyújtsuk ki a fondantot kb. 0,5 cm-re de lehet egy kicsit vékonyabb is. (Azért ne legyen átlátszó, hiszen ez takarja be a sütinket.)
Borítsuk be a sütit óvatosan, simítsuk rá szépen, hogy mindenhol jól fedje. Tegyük egy órára a hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsük karácsonyi nyalókával, vagy egyéb dekorációval, amihez kedvünk van.
A sütemény hűtőben egy hétig eláll.
Tipp / megjegyzés:
Remélem tetszik az ötlet, aki szereti a mentát és a csokit együtt, az nem fog csalódni.
Kellemes karácsonyi készülődést!
nutsnroll.blogspot.co.uk