Sütés nélküli barackos túrótorta
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az alaphoz a darált kekszet elkeverjük a por és vaníliás cukorral majd a folyékony hozzávalókkal homogén tésztává gyúrjuk. A kekszes alapot a tortaforma aljába tesszük és belelapítjuk. (Célszerű kapcsos tortaformát használni)
A krémhez felhabosítjuk a mascarponét majd hozzá keverjük a citrom héját és levét, végül a mazsolát.
A túrót egy másik tálban szintén habverő segítségével elkeverjük a cukorral a vanília aromával és a gyors zselatin fixszel. Összeforgatjuk a 2 tál tartalmát majd a kekszes alapra borítjuk és elsimítjuk.
A tetejét tetszés szerinti gyümölccsel kirakjuk, majd elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a gyümölcsöket. Hűtőbe rakjuk pár órára, ha teljesen megdermedt tálalhatjuk.
Beküldő: Velkovicsné Annus Rita