Főoldal / Vegetáriánus / Tócsni vagy Lepcsánka

Tócsni vagy Lepcsánka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tócsni vagy Lepcsánka

Tócsni vagy Lepcsánka

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 3 db tojás
  • 450 gr. tejföl
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízles szerint, só, bors
  • 2 csipet majoránna
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • Ízlés szerint delikát
  • 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A burgonyát az almareszelőn lereszeljük.A hagymát apróra vágjuk és lereszeljük, majd kevés olajon megdinszteljük.

A dinsztelt hagymát a burgonyába keverjük.Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a szódabikarbónát. / ettől könnyebb lesz / Belekeverjük a  tojást majd a tejföl kb. felét, végül a lisztet kanalanként hozzáadjuk.

Alaposan átkeverjük. Olajat forrósítunk, majd a hőmérsékletet mérsékeljük.
Evőkanalanként beleszaggatunk a masszából, picit ellapítjuk. Lassú sütéssel többször megforgatva szép pirosra sütjük.Ha megsült, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk vele.

A megmaradt tejfölbe belereszeljük a fokhagymát jól elkeverjük. A ropogós tócsnikat a fokhagymás tejföllel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ízles szerint lehet fűszerezni.

Értékeld a receptet

Edit (2 Recept)

Szeretek sutni es fozni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére