Főoldal / Desszertek / Túrós zserbó

Túrós zserbó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós zserbó

Túrós zserbó

Hozzávalók:

A kakaós laphoz:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 kk sütőpor
  • 3 ek tejföl

A sárga laphoz:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 dkg margarin
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 1 kk sütőpor 
  • 1-1,5 ek tejföl

A túrótöltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 ek búzadara
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 ek tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor

A lapok megszórásához:

  • 20 dkg baracklekvár
  • 15 dkg darált dió(dejó is használható)

A tetejére:

  • 3 ek étolaj
  • 1 tábla étcsokoládé(tortabevonó)
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, ketté osztjuk,majd folpackba csomagolva, hűtőben 1 órát pihentetjük.

A sárga lap hozzávalóit összegyúrjuk.

Egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A sárga lapot kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a fele baracklekvárral, és megszórjuk a darált dió felével.

Erre kerül egy a hűtőből kivett, kinyújtott barna lap. Ezt is megkenjük a baracklekvár másik felével, és megszórjuk a maradék dióval.

A túrótöltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd a dióra simítjuk.

Végül befedjük az utolsó barna lappal.

Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Amikor kihűlt, a tetejét gőz felett megolvasztott csokival bevonjuk.

A túrós zserbó, a diós zserbó túrós krémmel felturbózott változata.

Nagyon finom vendégváró sütemény!

Értékeld a receptet

Fodor Emese (13 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére