Főoldal / Desszertek / Málnalekváros piskótatekercs

Málnalekváros piskótatekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnalekváros piskótatekercs

Málnalekváros piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 1 ek. nyírfacukor
  • 2 ek. kókuszcukor (vagy nyírfacukor)
  • 6 ek. finomra darált blansírozott mandula
  • 1 ek. olvasztott kókuszolaj

A töltelékhez:

  • 1,5 dl cukormentes málnalekvár
  • 1 dl kókusztej
  • 1 tk. kókuszliszt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukrokkal együtt egy tálba tesszük, és kihabosítjuk.(akkor jó, ha a térfogata a többszörösére nő, és jó kemény lesz a hab)

Ezután a legalacsonyabb fokozaton a mixer oldaláról bele csurgatjuk az olvasztott kókuszolajat, majd kanalanként hozzáadjuk a darált mandulát.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20perc alatt megsütjük. A megsült piskótalapot, egy másik sütőpapírra borítjuk. (célszerű előtte megszórni egy kis nyírfaporcukorral, hogy ne ragadjon hozzá.

Megvárjuk míg picit kihűl, addig elkészítjük a krémet.

Használhatunk csak sima cukormentes málnalekvárt, vagy ha nincs elég cukormentes lekvár otthon, akkor adjunk hozzá kókusztejet és 1 teáskanál kókuszlisztet, ami besűríti.

A kihűlt piskótáról lehúzzuk a papírt, megkenjük a lekvárral, majd óvatosan feltekerjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve, nyírfaporcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Nem szoktam sütőport tenni a piskótába, aki szeretne, tehet bele gluténmenteset.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére