Málnalekváros piskótatekercs
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukrokkal együtt egy tálba tesszük, és kihabosítjuk.(akkor jó, ha a térfogata a többszörösére nő, és jó kemény lesz a hab)
Ezután a legalacsonyabb fokozaton a mixer oldaláról bele csurgatjuk az olvasztott kókuszolajat, majd kanalanként hozzáadjuk a darált mandulát.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20perc alatt megsütjük. A megsült piskótalapot, egy másik sütőpapírra borítjuk. (célszerű előtte megszórni egy kis nyírfaporcukorral, hogy ne ragadjon hozzá.
Megvárjuk míg picit kihűl, addig elkészítjük a krémet.
Használhatunk csak sima cukormentes málnalekvárt, vagy ha nincs elég cukormentes lekvár otthon, akkor adjunk hozzá kókusztejet és 1 teáskanál kókuszlisztet, ami besűríti.
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a papírt, megkenjük a lekvárral, majd óvatosan feltekerjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve, nyírfaporcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Nem szoktam sütőport tenni a piskótába, aki szeretne, tehet bele gluténmenteset.