Főoldal / Desszertek / Fatörzs keksztekercsből

Fatörzs keksztekercsből

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fatörzs keksztekercsből

Fatörzs keksztekercsből

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 ml rumaroma
  • 3 dl tej

A krémhez:

  • 30 dkg puha margarin
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 30 ml bonbon meggy aroma

A bevonathoz:

  • 23 dkg  csoki krémpor (főzés nélküli)
  • 4 dl tej
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kekszes “tészta” hozzávalóit jól összegyúrjuk, és két részre osztjuk.  Az egyik tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk.

A krém hozzávalóit a habverővel kikeverjük.

A felső papírt levesszük a tésztáról, és a krém felét rásimítjuk. Az alsó sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük.

A másik tésztát ugyan így készítjük el, majd megformázzuk a fatörzset.

A bevonathoz szükséges csokis krémet kikeverjük, majd bevonjuk vele a fatörzset. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Ízlés szerint falevelekkel, marcipán virágokkal is díszíthetjük.

Mentés

Mentés

Fatörzs keksztekercsből 5.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére