Főoldal / Desszertek / Habos mákos meggyel

Habos mákos meggyel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos mákos meggyel

Habos mákos meggyel

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg darált mák
  • fél cs sütőpor
  • 1 citrom
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 25 dkg meggy
  • 10 dkg porcukor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet elvegyítjük a mákkal, sütőporral, citrom reszelt héjával.
Vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tojássárgáját, lisztet és a tejet, végül a meggyet.
A masszát kiolajozott tepsibe tesszük, előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

A fehérjét felverjük habverővel, hozzáadjuk a porcukrot és a citrom levét.
A sütőből kivesszük a tésztát, és rákenjük a habot, és 5 percig sütjük a sütőben.
A kihűlt süteményt kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére