Főoldal / Desszertek / Habos mákos meggyel

Habos mákos meggyel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos mákos meggyel

Habos mákos meggyel

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg darált mák
  • fél cs sütőpor
  • 1 citrom
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 25 dkg meggy
  • 10 dkg porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet elvegyítjük a mákkal, sütőporral, citrom reszelt héjával.
Vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tojássárgáját, lisztet és a tejet, végül a meggyet.
A masszát kiolajozott tepsibe tesszük, előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

A fehérjét felverjük habverővel, hozzáadjuk a porcukrot és a citrom levét.
A sütőből kivesszük a tésztát, és rákenjük a habot, és 5 percig sütjük a sütőben.
A kihűlt süteményt kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére