Főoldal / Desszertek / Rózsi szelet

Rózsi szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rózsi szelet

Rózsi szelet 4

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 45 deka liszt
  • 18 deka margarin
  • 15 deka porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 2 deka kakaópor
  • tejföl

Krém:

  • 1 cs. vanília puding
  • 2,5 deci tej
  • 20 deka margarin
  • 20 deka porcukor
  • Sárgabarack lekvár

Tetejére:

  • 3 tojás fehérje
  • 20 deka porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részre osztom.

Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport.

A két sárga lapot és a csokis lapot közepes méretű tepsibe külön-külön kisütöm 180 fokon.

Az alsó lap világos erre sárgabarack lekvárt kenek, és ráhelyezem a csokis lapot.

A pudingot a tejjel szokásos eljárással felfőzöm, és kihűtöm.

A margarint a porcukorral habosra keverem, a kihűlt pudinggal összekeverem és a csokis lapra simítom.

Erre jön a világos lap és a gőz felett felvert tojásfehérje hab.

A habot pedig olvasztott csokival díszítettem.

Rózsi szelet 5.00/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére