Főoldal / Kelt tészták / Diós nyolcas

Diós nyolcas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós nyolcas

Diós nyolcas

Hozzávalók:

  • 20 dkg kristálycukor 
  • 2 evőkanál tejföl 
  • 1 dl tej 
  • 1 dkg élesztő 
  • 3 db tojás 
  • kevés só 
  • 15 dkg margarin 
  • 20 dkg liszt 
  • 15 dkg darált dió
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojások fehérjéit a kristálycukorral gőz fölött felverjük.

Az élesztőt tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, margarint, pici sót, tejfölt, tojássárgáját.

A kidolgozott tésztát 3 cipóba vesszük,  egy cipót kinyújtunk, megkenjük a tojásfehérjés cukor harmadával, és megszórjuk a dió harmadával.(mindegyik cipóval így járunk el)

Feltekerjük mint a bejglit, majd ujjnyi darabokra vagdossuk, és nyolcas formára tekerjük.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Tipp / megjegyzés:
Tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük ki! Én dupla adagból készítem!

Értékeld a receptet

Fodor Emese (6 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére