Főoldal / Vegetáriánus / Sajtos-zelleres kosárka

Sajtos-zelleres kosárka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos-zelleres kosárka

Sajtos-zelleres kosárka

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 6 dkg natúr sajtkrém (medve tömlő sajtkrém)
  • só (ízlés szerint)

Töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg sajt (karaván füstölt)
  • 3 szál zeller levél
  • 1 db tojás
  • bors (ízlés szerint)
  • 3 dl tejföl
  • esetleg só (ízlés szerint)

Tetejére:

  • kb. 5-7 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

/Nekem ebből az adagból 16 db lett/

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a sajtkrémet, a tojást és az egészet összegyúrjuk, hogy egy puha, rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.

A zeller szálról lecsipkedjük a leveleket, jól meg mossuk és egy éles késsel apróra vágjuk. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzá adjuk a tejfölt, a borsot, a sót, az apróra vágott zeller levelet és az egész tojást. Fakanállal jól összekeverjük.

A tésztából, nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a kosárka sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk. Sajtos-zelleres krémmel megtöltjük a kosárkák belsejét. (Én két kávéskanálnyit tettem bele)
Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Mikor megsült és kihűlt, finoman kicsusszantjuk (könnyedén kijön) a sütőformából és a tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.

 

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére