Mandulás kekszek
Hozzávalók:kb 20-25 db kekszhez:
|
|
Elkészítés:
A mandulát forró vízbe tesszük, leszűrjük és lehéjazzuk. Ezután sütőben megszárítjuk kb. 10 perc alatt és durvára vágjuk. Vagy, ha nem akarunk ezzel bajlódni héj nélküli mandulát veszünk és kissé megpirítjuk a sütőben 10 perc alatt.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, a többi hozzávalót hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal meggyúrjuk a tésztát. Ha úgy érezzük, hogy a tészta túl száraz, adjunk hozzá egy-két kanál tejet. (nekem nem volt rá szükségem )
A tésztát két sütőpapír között, (hogy ne ragadjon oda a pulthoz) kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra és megszórjuk a mandulával. Ezután a tésztát mint a bejglit, feltekerjük, jól megnyomkodjuk és folpackba tekerve legalább 2-3 órára a hűtőszekrénybe rakjuk.
A tésztát, még hideg állapotban kb. 0,5-1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Dobozban tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
Akár ajándéknak, akár csak egy hétköznap esti finomságnak készítjük el, nem fogunk csalódni. A mandula és csokis keksz illata, ami a sütőből árad, minden illatosított gyertyánál finomabb.
Csinos kis csatos-üvegben, egy masnival átkötve takaros kis ajándék.
nutsnroll.blogspot.co.uk