Főoldal / Sertés ételek / Mexikói sertéstokány

Mexikói sertéstokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mexikói sertéstokány

Mexikói sertéstokány

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 kis doboz konzerv vörös bab
  • 1 kis doboz konzerv kukorica
  • 2 db jalapeno paprika / hegyes erős is jó /
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs újhagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • őrölt fekete bors
  • chili por
  • római kömény
  • oregánó
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A húst, szalonnát, paprikákat, újhagymát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát.

Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Lepirítjuk majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a vörös babot, paprikákat, újhagymát, kukoricát.

Rátesszük a paradicsompürét, átpirítjuk és levesszük a tűzről.

Ne főzzük túl puhára. Akkor jó, ha a paprika kicsit roppanós marad.

Párolt rizst készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mexikói sertéstokány 4.33/5 (6 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


egy Hozzászólás

  1. Sajnos Mexicoban ilyen ételt nem ismernek, nem létezik…ezt a receptet Mexicoban Magyar Gulyásként is leadhatnánk és bedőlnének…csak ennyi

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére