Főoldal / Szárnyas Ételek / Narancsos libacomb káposztás gnocchival

Narancsos libacomb káposztás gnocchival

Narancsos libacomb káposztás gnocchival

Narancsos libacomb káposztás gnocchival

Hozzávalók:

A libacombhoz:

  • 2 db pecsenye libacomb
  • 2 db narancs
  • 2 db citrom
  • 1 közepes gyömbér
  • 2-3 ek.méz
  • 2 dl szárnyas alaplé
  • 10 dkg vaj

A gnocchi-hoz:

  • 1 fej káposzta
  • 80 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 10 dkg finom liszt
  • 20 dkg rétes liszt
  • só, bors
  • 10 dkg vaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd egy kis pihentetés után kinyomkodjuk, megszórjuk kevés borssal és serpenyőben lepirítjuk.

A burgonyát héjastul megfőzzük, majd miután kihűlt megpucoljuk, krumplinyomón átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a káposztát, és a tojást. Óvatosan egy homogén tésztát készítünk belőle, majd hengereket formálunk, és egy kés segítségével kis párnácskákra vágjuk őket. Hagyjuk őket pihenni addig, amíg a libacombokat előkészítjük.

A libacombokat sózzuk borsozzuk, és serpenyőben kérget pirítunk rájuk.

Egy tálba reszeljük a gyömbért, ezt követi a narancs és a citrom héja, és hozzáfacsarjuk egy narancs levét is. Tehetünk bele még egy evőkanál mézet is, ízlés szerint, ki mennyire szeretné édeskésre.
A libacombokat tepsibe tesszük bőrrel felfelé, és alaposan bekenjük a narancsos páccal. Betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, és mérettől függően egy-másfél óra alatt ropogósra sütjük .

Amíg a libacombok sülnek, a gnocchikat forrásban lévő sós vízben, addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére, majd átforgatjuk, átpirítjuk őket a combokból kisült libazsíron vagy egy kevés vajon.

A narancsos libacombot a gnocchival kínáljuk.

Receptbeküldő: Kovács Szilvia

Szólj hozzá!

A lap tetejére