Főoldal / Desszertek / Sajtos tallér

Sajtos tallér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos tallér

Sajtos tallér

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg ráma margarin
  • csapott teáskanál őrölt kömény (ha szereted egészben is bele lehet tenni)
  • kis doboz tejföl (ha igényli tehetsz bele többet)
  • 2 egész tojás
  • só ízlés szerint (én 3 csapott tk sót és még egy picit tettem bele)
  • bő fél tk szódabikarbóna
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókból egy kellemes állagú tésztát gyúrunk. A tésztából diónyi méretű darabokat csípünk ki, és golyóvá formázzuk, majd egy tálcára sorakoztatjuk őket.

Felmelegítjük a sütőt. A gombócokat egyenként jó laposra nyújtjuk (kb 10-12 cm átmérőjűre) és a meleg sütőben egyesével szép piros, ropogósra sütjük.

A képeken látható készülékkel gyártom.

Sajtos tallér 3.63/5 (96 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére