Diabetikus Túrós Alma torta
Hozzávalók:
Töltelék:
|
|
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Kis lángon megpároljuk.
A liszteket a xilittel összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. Egy kanállal morzsalékos tésztává forgatjuk.
Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük.
A tojás sárgáját a xilittel a túróba keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy kivajazott tortaformába bele szórjuk a morzsalékos tészta felét, és jól benyomkodjuk. Ráhalmozzuk a párolt almát, majd rásimítjuk a túrókrémet.
A tetejére szórjuk a maradék morzsalékos tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
Beküldő: Velkovicsné Annus Rita