Citromos-szilva lekváros süti
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A lapok lekenéséhez:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy deszkára halmozzuk, és összegyúrjuk. Négy felé elosztjuk.
A tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk.Kivajazott lisztezett tepsibe belerakjuk az első kinyújtott tésztát, megkenjük szilva lekvárral majd ráborítjuk a másik tésztát, megbökdössük villával és előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük. Ezt megismételjük a másik két tésztával.
A tejből, cukorból és a lisztből pépes krémet főzünk, majd hagyjuk lehűlni. A puha teavajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá adagoljuk a kihűlt főzött krémet.
Ez a krém megy a két kihűlt lekváros tészta közé.
A süti tetejére készítünk 2 zacskó Oetkeres citromos mázat,(persze készíthető simán cukorból és citromléből is) majd vízgőz felett felolvasztott csokival díszítjük a tetejét.
Másnap szeleteljük.