Főoldal / Szárnyas Ételek / Pulyka alsó comb szalonnával fokhagymával

Pulyka alsó comb szalonnával fokhagymával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pulyka alsó comb szalonnával fokhagymával

Pulyka alsó comb szalonnával fokhagymával

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb pulyka alsó comb
  • 6-8 db duci fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 25 dkg füstölt szalonna
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az agyagedényt hideg vízbe áztatjuk legalább 45 percig. Közben a combokat megtisztítjuk és a csont mellett hosszan és mélyen bevágjuk mindkét oldalán. Megsózzuk.

A hagymákat megtisztítjuk, a szalonna egyharmadát felkockázzuk. A bevágásokba teszünk szalonnát és vékony szeletekre vágott fokhagymát.

A spékelt húsokat beletesszük az agyagedénybe. Mellé szórjuk a kimaradt fokhagyma gerezdeket és rákarikázzuk a vöröshagymát is. A maradék szalonnából vékony szeleteket vágunk és rárakjuk a húsra. 1 dl vizet öntünk alá. Rátesszük a tetejét és hideg sütőbe tesszük.

200 fokon sütjük 50 percig, majd levesszük a tetejét és ropogósra sütjük a szalonnát.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére