Főoldal / Szárnyas Ételek / Pulyka alsó comb szalonnával fokhagymával

Pulyka alsó comb szalonnával fokhagymával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pulyka alsó comb szalonnával fokhagymával

Pulyka alsó comb szalonnával fokhagymával

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb pulyka alsó comb
  • 6-8 db duci fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 25 dkg füstölt szalonna
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az agyagedényt hideg vízbe áztatjuk legalább 45 percig. Közben a combokat megtisztítjuk és a csont mellett hosszan és mélyen bevágjuk mindkét oldalán. Megsózzuk.

A hagymákat megtisztítjuk, a szalonna egyharmadát felkockázzuk. A bevágásokba teszünk szalonnát és vékony szeletekre vágott fokhagymát.

A spékelt húsokat beletesszük az agyagedénybe. Mellé szórjuk a kimaradt fokhagyma gerezdeket és rákarikázzuk a vöröshagymát is. A maradék szalonnából vékony szeleteket vágunk és rárakjuk a húsra. 1 dl vizet öntünk alá. Rátesszük a tetejét és hideg sütőbe tesszük.

200 fokon sütjük 50 percig, majd levesszük a tetejét és ropogósra sütjük a szalonnát.

Értékeld a receptet

kricsu (43 Recept)

Szeretek főzni, szeretek a főzős oldalakon új dolgokat tanulni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére