Főoldal / Kelt tészták / Joghurtos lángos

Joghurtos lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos lángos

Joghurtos lángos

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1,5 dl langyos víz
  • 2 dl natúr joghurt
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk.
Letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük, majd még egyszer-kétszer átkeverjük és újrakelesztjük.

Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk, jól kihúzkodjuk. Forró olajban aranyszínűre kisütjük.
Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül.

Ízlés szerint, sajttal, tejföllel, fokhagymás kencével kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (231 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére