Francia diós krémes
Hozzávalók:A mézes laphoz:
A diós piskótához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk és egymás után 2 lapot sütünk egy 30×38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
A diós piskótához a tojás sárgájákat habosra keverjük a cukor 2/3-ad részével, vízzel, olajjal és a dióval. A fehérjét a maradék 1/3-ad rész cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (aminek a hátulján a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a tojás sárgájákat a kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A puha margarint kikeverjük a porcukorral, és ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap szebben lehet szeletelni.