Főoldal / Desszertek / Joghurtos vaníliás-rózsavizes panna cotta

Joghurtos vaníliás-rózsavizes panna cotta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos vaníliás-rózsavizes panna cotta

Joghurtos vaníliás-rózsavizes panna cotta

Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín
  • 1 dl zsíros tej
  • 2,5 dl sűrű joghurt
  • 4-5 ek. porcukor/nyírfacukor stb.
  • 1 tk. rózsavíz
  • 2 rúd tahiti vanília
  • 3,5 lap zselatin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt és a tejet egy fazékban feltesszük melegíteni, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliarudak kikapart magját és az üres tokját is és pár percig kevergetve forraljuk. A vanília rudakat kihalásszuk a tejszínből, hozzá adjuk a kinyomkodott zselatint a rózsavizet és habverővel simára keverjük.

Végül hozzákeverjük a joghurtot is és formába öntjük. Ha lehűlt, hűtőbe tesszük amíg teljesen megdermed.
Tányérra borítjuk, és tetszés szerinti friss gyümölccsel tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A rózsavizet óvatosan használjuk, inkább kevesebbet tegyünk bele, mintsem túl sokat.

 

Joghurtos vaníliás-rózsavizes panna cotta 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére