Főoldal / Desszertek / Sárgabarackos grízes pite

Sárgabarackos grízes pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgabarackos grízes pite

Sárgabarackos grízes pite

Hozzávalók:

  • (20 x 25 cm-es tepsihez)
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg sima liszt
  • 7 dkg olvasztott margarin
  • 7 dkg Xilit vagy kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 db egész tojás
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • ízlés szerinti mennyiségben sárgabarack
  • szóráshoz porcukor Xilitből vagy kristálycukorból
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet a darát a sütőport a sót és a citrom héját elvegyítjük A tojást kihabosítjuk, hozzáadjuk a 2 féle cukrot, az olvasztott margarint, a joghurtot, amivel kiekverjük.

A lisztet és a tojásos masszát összekeverjük és vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Hagyjuk kb. 30 – 40 percig pihenni, hogy a dara megduzzadjon egy kicsit.

A magozott és felezett barackot a képen látható módon a tésztára pakoljuk. ( a mag helye van felfelé). 170 fokra előmelegített sütőben 20 – 25 perc alatt megsütjük. Nem kell tovább sütni mert kiszárad!

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Sárgabarackos grízes pite 5.00/5 (1 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére