Főoldal / Desszertek / Gluténmentes bécsi túrós palacsinta

Gluténmentes bécsi túrós palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gluténmentes bécsi túrós palacsinta

Bécsi túrós palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 25 dkg amarántliszt
  • 4 db  tojás
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 csipet só
  • kb 3,5 dl víz

A sütéshez:

  • kókuszzsír

A töltelékhez:

  • 1 bögre köles
  • 2 bögre rizstej/kókusztej/víz
  • 1 cs. vanília ízű GM pudingpor
  • 2-3 ek eritrit
  • 3 db tojás
  • mazsola (opcionális)
  • citrom reszelt héja (opcionális)
  • vanília kivonat (opcionális)
  • 1 csipet só

A tepsi kikenéséhez:

  • Liga vagy kókuszzsír

Az öntethez:

  • 2 dl rizstej
  • 2 db tojás
  • 1 cs. vanília kivonat

A tetejére:

  • porXukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A palacsintához a hozzávalókat alaposan keverjük össze, kézi habverővel. Sűrű palacsintatésztát kapunk.
Érdemes kb fél órát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható.
Teflon, vagy kerámia serpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, süssük ki a palacsintákat.
(Ebből a mennyiségből nekem 10 darab palacsinta lett.)

Az előzőleg kiválogatott, átmosott kölest megfőzzük csipet sóval. Fedő alatt hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt és a pudingot és jó krémesre összedolgozzuk. Ízlés szerint tovább ízesíthető citromhéjjal, mazsolával.

A tojásokat ketté választjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a köleses krémet.

A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, majd középen kettévágjuk. Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk kókuszzsírral, majd belesorakoztatjuk a palacsintákat. Úgy, hogy a vágott felükkel felfelé álljanak, majd kissé egymásra csúsztatjuk őket.

Az öntethez simára keverjük a tojást a rizstejjel és a vanília kivonattal. A palacsinta rakottas tetejére kanalazzuk és a forró sütőben aranybarnára sütjük, 20-25 perc alatt. Öt percig pihentetjük, megszórjuk porXukorral, és a sütőedényben még langyosan tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Tejmentes “túrós” palacsinta :)

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (29 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére