

Gluténmentes joghurt torta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A piskótát a megszokott módon elkészítjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet a tojások sárgáját, legvégül pedig óvatosan belekeverjük a rizslisztet is. 24 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A joghurtot elkeverjük a zselatinnal, és egy lábasban kicsit megmelegítjük. Nem forraljuk fel, ha elkezd gőzölögni, akkor már jó. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot, a megpucolt és kockákra vágott gyümölcsöt, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert “tejszínt” is.
A kapcsos tortaformába visszatesszük a piskótát, majd rákanalazzuk a joghurtos krémet, a tetejét elsimítjuk, és legalább egy órára betesszük a hűtőbe.
Ezután a tetejét kirakjuk kivivel, majd a zselatint kevés eritrittel(vagy cukorral) édesített 2 dl vízben feloldjuk, és a kivi tetejére kanalazzuk.
Hagyjuk megdermedni, majd kínáljuk.