Gesztenyetorta | Receptkirály.hu
Főoldal / Torták / Gesztenyetorta

Gesztenyetorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyetorta

Gesztenyetorta

Hozzávalók:

A torta alaphoz:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 10 dkg Rama sütőmargarin
  • 6 evőkanál finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor

A tekercshez:

  • 3 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 1 ek.
  • kakaópor
  • 1 csapott kk.sütőpor
  • 2 ek. hideg víz
  • 1 csipet só
  • 9 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor

A krémhez:

  • 2 csomag (49 g) főzni való vanília ízű pudingpor
  • 30 -35 dkg porcukor
  • 7 dl tej
  • 40 dkg Rama margarin
  • 75 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 2 evőkanál rum

A tetejére:

  • 6 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tekercs hozzávalóiból barna piskótát sütünk közepes méretű tepsiben.
Amikor megsült egy konyharuhára téve melegen feltekerjük.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc.

Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük.

A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk.

A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

A tésztát 26 cm-es kapcsos formába simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.

A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra.

A felengedett puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük.

A krém 2/3 részét egyenletesen a tésztára kenjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele.

Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk.

A krém 1/3 részével a tekercset megtöltjük,felszeleteljük és a torta oldalára illesztjük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (220 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére