Gesztenyetorta
Hozzávalók:A torta alaphoz:
A tekercshez:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tekercs hozzávalóiból barna piskótát sütünk közepes méretű tepsiben.
Amikor megsült egy konyharuhára téve melegen feltekerjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc.
Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk.
A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
A tésztát 26 cm-es kapcsos formába simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra.
A felengedett puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük.
A krém 2/3 részét egyenletesen a tésztára kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele.
Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk.
A krém 1/3 részével a tekercset megtöltjük,felszeleteljük és a torta oldalára illesztjük.