Marcipános puncs torta
Hozzávalók:
A sziruphoz:
A vajkrémhez:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, és a liszt és sütőpor kivételével az összes hozzávalót a sárgájához adom, habosra keverem.
A tojások fehérjét 3 kanál cukorral habbá verem, és a sárga masszával összekeverem.
Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kapcsos tortaformába (24cm-es) simítom, és 160 fokon tűpróbáig sütöm. Hagyom, hogy kihűljön.
Elkészítem a szirupot: a kristálycukrot felöntöm annyi vízzel ami ellepi, összeforralom. Leveszem a tűzről, ketté öntöm, az egyikbe rumot vagy szörpöt teszek a másikat simán hagyom.
A tortalapot 3 egyenlő részre vágom, a középső lapot csíkokra felvágom és szirupba forgatom.
Az alsó lapot visszateszem a torta formába, és vékonyan lekvárral megkenem, a másik lapot is amit majd lefordítok .
A sütemény szeleteket felváltva beleforgatom a szirupba,és a kapcsos formában lévő lapra szorosan egymás mellé teszem.
A tetejére teszem a másik lekváros lapot.
Hűtőbe teszem kb fél órára.
Kikeverem a vajkrémet, és a torta oldalát lekenem vele.
Marcipánnal bevonom, tetszés szerint díszítem.