Főoldal / Desszertek / Bonbonmeggyes sütemény

Bonbonmeggyes sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bonbonmeggyes sütemény

Bonbon meggyes sütemény

Hozzávalók:

A sárga piskótához:

  • 6 db tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 5 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1/2 cs. sütőpor

A mákos piskótához:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 6 db tojás
  • 3 ek. víz
  • 1/2 dl napraforgó olaj
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 10 dkg mák (őröletlen)
  • A krémhez:
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2 ek.cukor
  • 12,5 dkg margarin

A meggy zseléhez:

  • 6 dl szénsavas meggyes üdítő
  • 1 ek. bonbonmeggy aroma
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor

A meggyes réteghez:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 ek. bonbonmeggy aroma
  • 1 dl szénsavas meggyes üdítő
  • 3 ek. cukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tepsi mérete 20x30cm.

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
A fehérjét a sóval és a citromlével félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, és keményre felverjük.
Egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
Lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát, nyitott ajtó mellett.
Kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk a piskótát.

A mákos piskótához a tojássárgájákat habosra keverjük a 10 dkg cukorral, a vízzel, az olajjal és a mákkal. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos masszába keverjük. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a  puha margarint, majd félretesszük és hűlni hagyjuk.

Elkészítjük a meggy zselét. Kevés üdítőben elkeverjük a pudingot, a cukrot és az aromát. Belekeverjük a többi üdítőbe, majd alacsony lángon sűrűre főzzük.

A kimagozott meggyet alaposan elkeverjük az aromával, a cukorral és az üdítővel.

Már csak az összeállítás van hátra.
Az első sárga piskóta lapot letesszük, erre helyezzük a mákos lapot. Rásimítjuk a vaníliás krémet, megszórjuk a meggy szemekkel és rásimítjuk a meggyes zselé felét. Tegyük be a fagyasztóba 10 percre.
Végül ráhelyezzük a második sárga piskótalapot, és simítsuk a tetejére a maradék meggyzselét.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen, majd kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére