Málnás citromos kuglóf
Hozzávalók:
A tálaláshoz: (elhagyható)
|
|
Elkészítés:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.
A sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a citrom levét, és elkeverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a reszelt citromhéjat. A végén beleforgatjuk a fehérjehabot is. Egy kuglóf formát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a citromos massza felét. Majd eloszlatunk rajta 5 dkg málnát, és rásimítjuk a maradék tészta masszát. A maradék málnát eloszlatjuk rajta úgy, hogy félig belenyomjuk a tésztába.
Betesszük az előmelegített sütőbe, ahol 35-40 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. (légkeverésen elég neki a 160 fok is) Az első 30 percben a sütőt nem szabad kinyitni!
Miután kivettük a sütőből, egy tálaló tányérra borítjuk így szépen el tudjuk róla távolítani a formát ahogy hűlni kezd.
A mascarponet a tejszínnel és a porcukorral krémesre keverjük.
A felszeletelt kuglófot a mascarpones krémmel és málna szemekkel a tetején kínáljuk.