Főoldal / Sertés ételek / Zöldséges tarja rizzsel

Zöldséges tarja rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges tarja rizzsel

Zöldséges tarja rizzsel

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli tarja
  • 1 zöld paprika
  • 1 piros paprika
  • 2 paradicsom vagy paradicsompüré
  • 2 szál újhagyma
  • 1 deci olaj
  • 10 deka liszt
  • őrölt bors
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 kanál liszt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húsokat kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a lisztbe forgatjuk.
Az olaj felét egy serpenyőbe öntjük, felhevítjük, és hirtelen kisütjük rajta a húsok mindkét oldalát.

A zöldségeket felszeleteljük a paprikákat kicsit nagyobbra a hagymát kis karikákra. A hússzeletek aláöntjük a maradék olajat, rápakoljuk a hússzeleteket, és kb fél deci vizet is a serpenyőbe vagy lábosba öntünk. Letakarva addig főzzük, míg minden hozzávaló megpuhul.
Időközben az elpárolgó vizet pótoljuk.

Amikor a hús megpuhult egy kiskanál piros őrölt paprikát adunk hozzá és egy kanál liszttel még besűrítjük, de csak akkor ha nem elég sűrű a szaftja.
Rizzsel tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére