Főoldal / Desszertek / Holland szelet Izabela konyhájából

Holland szelet Izabela konyhájából

 Holland szelet Izabela konyhájából

Holland szelet Izabela konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 6 dkg vaj
  • 16 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 4 ek. méz
  • 100 ml tejföl

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 80 g vanília pudingpor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 ek. kakaó
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 tk. rumaroma

A lapok lekenéséhez:

  • 10 dkg cseresznye lekvár

A cseresznyés réteghez:

  • 15 dkg cseresznye lekvár
  • 1 dl víz
  • 1 cs. vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • 20 dkg fehér csoki
  • 1 ek. étolaj
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. tejföl
  • 1 tk. gélfesték

 

Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk és készítünk egy mélyedést a közepébe a folyékony mézes, vajas, cukros hozzávalónak.
A vajat, a cukrot, és a mézet gőz felet megolvasztjuk. Beleütjük tojásokat és hozzáadjuk a szódabikarbónát. Összekeverjük és a mélyedésbe öntjük, fakanállal beledolgozzuk.

A tésztát jól összegyúrjuk, kidolgozzuk és szétosztjuk 4 részre. A tésztával nagyon jó dolgozni, nem ragadós.
Nem kell pihentetni azonnal dolgozhatunk vele. Minimálisan lisztezzük alá és a sütőpapíron nyújtjuk ki.
A kinyújtott lapokat sütőpapírosan egymásra halmozzuk, hogy ne száradjanak ki.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a lapokat darabonként 7 perc alatt megsütjük. A kisült lapokat ismét egymásra halmozzuk a sütőpapírral együtt, hogy ne száradjon kiamíg elkészítjük a krémet.

A tejben elkeverjük a pudingokat és sűrű pépet főzünk belőle. Hagyjuk lehűlni. A vajat porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákanalazzuk a kihűlt pudingot és a rumaromát is.
A krémet 2 részre osztjuk.
Az elsőhöz hozzáadjuk a kakaót és összekeverjük. A másik krémbe a 2 csomag vaníliás cukrot. A krémeket hűtőbe rakjuk, hogy teljesen lehűljön.

Összeállítjuk a sütit. Az első lapot lekenjük forró cseresznyelekvárral. A lekvárra rákenjük a kakaós krémet. Majd rárakom a második lapot.
Az 1 dl vízben elkeverjük a vaníliás pudingot és sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a cseresznye lekvárt. A cseresznyés réteget a második lapra simítjuk.

Ráhelyezzük a harmadik lapot. A harmadik lapot lekenjük forró lekvárral és rákenjük a fehér vaníliás krémet. Végül befedjük az utolsó lappal.
A sütit befedjük egy tepsivel és lenyomjuk kb. 4 kg liszttel. Így kerül éjszakára a hűtőbe.
Másnap elkészítem a öntetet. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal és az olajjal. Hozzáadjuk a tejfölt és ízlés szerinti gélfestéket egy késhegynyit. Alaposan elkeverjük. Bevonjuk vele a sütemény tetejét és tetszés szerint cifrázzuk.

Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

Szeletelem forró késsel. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére