Főoldal / Egytálételek / Magyaros csillagtökragu

Magyaros csillagtökragu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Magyaros csillagtökragu

Magyaros csillagtökragu

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csillagtök
  • 2 nem túl nagy hagyma
  • 1 nagy cikk fokhagyma
  • 2 piros színű paprika
  • 4 db paradicsom
  • 4 szelet aszalt paradicsom
  • színes bors
  • fűszerpaprika
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • szurokfű
  • bazsalikom
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csillagtököt megtisztítom, majd nem túl egyenletesre feldarabolom, és a vaj-olaj keverékén só nélkül pirosra sütöm.

Amikor elkészült, kiszedem a zsiradékból, és a helyére a kockázott hagyma kerül, őrölök rá színes borsot, és megsütöm, szintén só nélkül.

A két pirítási művelet között lebőrözöm és felszeletelem a paradicsomokat, és felkockázom a paprikákat.

(Azért döntöttem a lukullusz mellett, mert az kevéssé lédús. Ha másféle paradicsomot használnék, akkor kikaparnám a magházát -elegánsabban: velőjét-, és csak a húsát használnám, hogy ne ázzon el az étel.)

Amikor már szép színű és jó illatú a borsos hagyma, megszórom zúzott fokhagymával, alaposan átkeverem, ráteszem a fűszerpaprikát, újra átkeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót.Ízlés szerint sózom, összefőzöm.

A zöld-fűszereket úgy arányítom, hogy a rozmaring domináljon, a többi csak kicsit éreztesse magát.

Szép is, és finom is.

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Mentés

Magyaros csillagtökragu 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére