Főoldal / Egytálételek / Magyaros csillagtökragu

Magyaros csillagtökragu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Magyaros csillagtökragu

Magyaros csillagtökragu

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csillagtök
  • 2 nem túl nagy hagyma
  • 1 nagy cikk fokhagyma
  • 2 piros színű paprika
  • 4 db paradicsom
  • 4 szelet aszalt paradicsom
  • színes bors
  • fűszerpaprika
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • szurokfű
  • bazsalikom
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csillagtököt megtisztítom, majd nem túl egyenletesre feldarabolom, és a vaj-olaj keverékén só nélkül pirosra sütöm.

Amikor elkészült, kiszedem a zsiradékból, és a helyére a kockázott hagyma kerül, őrölök rá színes borsot, és megsütöm, szintén só nélkül.

A két pirítási művelet között lebőrözöm és felszeletelem a paradicsomokat, és felkockázom a paprikákat.

(Azért döntöttem a lukullusz mellett, mert az kevéssé lédús. Ha másféle paradicsomot használnék, akkor kikaparnám a magházát -elegánsabban: velőjét-, és csak a húsát használnám, hogy ne ázzon el az étel.)

Amikor már szép színű és jó illatú a borsos hagyma, megszórom zúzott fokhagymával, alaposan átkeverem, ráteszem a fűszerpaprikát, újra átkeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót.Ízlés szerint sózom, összefőzöm.

A zöld-fűszereket úgy arányítom, hogy a rozmaring domináljon, a többi csak kicsit éreztesse magát.

Szép is, és finom is.

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Mentés

Magyaros csillagtökragu 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére