Főoldal / Desszertek / Meggy varázs

Meggy varázs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggy varázs

Meggy varázs

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl étolaj

A krémhez:

  • 4 evőkanál tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor 
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg magozott meggy
  • kis fahéj
  • 1 kanál cukor

A tetejére:

  • 2 cs. puncs puding
  • 7 dl szénsavas meggyes üdítő
  • 4 evő kanál cukor
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül lassan belecsorgatjuk az olajat és még néhány óvatos mozdulattal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük., elsimítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a puha margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a tejfölt. A krémet, a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A meggyet összekeverjük a fahéjjal, és a kanál cukorral, majd a túrós krém tetejére szórjuk. (friss meggy hiányában befőttből is elkészíthetjük)

A meggyes zseléhez,az üdítőből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük. Ha langyosra hűlt, a sütemény tetejére kenjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Kockákra vágva kínáljuk.

Meggy varázs 4.50/5 (8 értékelés)

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére