Főoldal / Levesek / Gyors zöldségleves májgaluskával

Gyors zöldségleves májgaluskával

Gyors zöldségleves májgaluskával

Gyors zöldségleves májgaluskával

Hozzávalók:

  • 20 dkg vágott zöldbab
  • 2-3 db sárgarépa felkarikázva
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 zellerlevél
  • 1 kisebb csokor petrezselyem zöldje
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • 2 db Maggi tyúkhúskocka
  • bazsalikom 

A galuskához:

  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kisebb vöröshagyma reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 ek. vágott petrezselyem zöldje
  • 3 db csirkemáj

Az összeállításhoz:

  • zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A felkarikázott zöldségeket és a leves többi hozzávalóját feltesszük főni annyi vízzel amennyi ellepi. Puhára főzzük, majd a kellő mennyiségű vízzel felöntjük és hagyjuk, hogy felforrjon.

Elkészítjük a levesbetétet.
A vízben megáztatott,kifacsart zsemléket egy keverőtálba tesszük. Rászórjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a  zúzott fokhagymát, borsozzuk és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk az elkapart májat, ízlés szerint sózzuk, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és annyi morzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.

A felforrt levesbe szaggatjuk egy vízbe mártott evőkanál segítségével.
Amikor feljön a leves tetejére, még 5 percet forraljuk. Megkóstoljuk és ha szükséges utána ízesítünk, tálalhatunk.

Jó étvágyat!

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére