Főoldal / Desszertek / Zöld teás tekercs fehércsokis tejszínkrémmel

Zöld teás tekercs fehércsokis tejszínkrémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöld teás tekercs fehércsokis tejszínkrémmel

Zöld teás tekercs fehércsokis ganache-zal

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 3 ek. cukor
  • 1 kk. zöldtea por
  • 2 ek. liszt
  • fél cs. sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg fehércsokoládé
  • 2 dl 30%-os tejszín
  • kandírozott gyümölcs
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a 2 evőkanál cukorral kihabosítjuk.
A tojás fehérjét habbá verjük a maradék cukorral. A két masszát összekeverjük majd hozzáadjuk a sütőporral és a zöldteaporral elkevert lisztet.

A masszából sütőpapiros tepsibe kis ovális alakú tésztalapokat simítunk. Kb. 6 darabot egy tepsire.
180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt megsütjük.

A krém készítése:
A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk.  A langyosra hűlt csokoládét kikeverjük a habbá vert tejszínnel.
A kisült tésztákat leszedjük a sütőpapírról, egyenként feltekerjük és amikor kihűltek megtöltjük a tejszínes krémmel.

Kandírozott gyümölccsel és pisztáciával díszítjük.
Ebből a mennyiségből 8-10 db tekercs készül.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére