Főoldal / Sertés ételek / Újévi kocsonya

Újévi kocsonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Újévi kocsonya

Újévi kocsonya

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb sertésláb
  • 20 dkg csülök
  • 0,5 szál sárgarépa
  • 0,5 szál petrezselyem-gyökér
  • 0,5 fej kicsi vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db tojás
  • egész fekete bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős fűszerpaprika
  • 0,5 citrom
  • petrezselyem
  • 2 db chilipaprika díszítéshez
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húsokat alaposan megmosom, majd 6 dl vízben felteszem főni. Lassú tűzön forralásig főzöm. A habját leszedem, majd beleteszem a felszeletelt zöldségeket, és ízlés szerint fűszerezem. Addig főzöm, míg a hús megpuhul.

Közben a tojást megfőzöm, felszeletelem, és a citromból vágok két karikát.

A húsokat leszedem a csontról, két tálban elosztom, mellé teszem a zöldségeket, a petrezselymet, a tojást és a citromot. Merek rá a levesből, majd kiteszem a teraszra, hogy megdermedjen.

Fogyasztáskor egy lapostányérra borítom, facsarok rá citromot, és szórok rá pirospaprikát, díszítem egy chilivel.

Fehér kenyérrel és vörösborral fogyasztom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére