Főoldal / Sertés ételek / Újévi kocsonya

Újévi kocsonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Újévi kocsonya

Újévi kocsonya

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb sertésláb
  • 20 dkg csülök
  • 0,5 szál sárgarépa
  • 0,5 szál petrezselyem-gyökér
  • 0,5 fej kicsi vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db tojás
  • egész fekete bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős fűszerpaprika
  • 0,5 citrom
  • petrezselyem
  • 2 db chilipaprika díszítéshez
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húsokat alaposan megmosom, majd 6 dl vízben felteszem főni. Lassú tűzön forralásig főzöm. A habját leszedem, majd beleteszem a felszeletelt zöldségeket, és ízlés szerint fűszerezem. Addig főzöm, míg a hús megpuhul.

Közben a tojást megfőzöm, felszeletelem, és a citromból vágok két karikát.

A húsokat leszedem a csontról, két tálban elosztom, mellé teszem a zöldségeket, a petrezselymet, a tojást és a citromot. Merek rá a levesből, majd kiteszem a teraszra, hogy megdermedjen.

Fogyasztáskor egy lapostányérra borítom, facsarok rá citromot, és szórok rá pirospaprikát, díszítem egy chilivel.

Fehér kenyérrel és vörösborral fogyasztom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére