Főoldal / Desszertek / Fagyi szelet

Fagyi szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fagyi szelet

Fagyi szelet

Hozzávalók:

A Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 3 ek. kakaópor
  • 50g étcsoki (fél tábla)
  • 5 dkg darált dió
  • 2 ek. víz
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 deci tej
  • 1 cs. vaníliás puding

A habhoz:

  • 3 db tojás fehérje
  • 15 dkg cukor

A tetejére:

  • reszelt csokoládé
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A fél tábla csokit lereszeljük. A lisztet a sütőporral, a dióval, a kakaóval, és a reszelt csokival összekeverjük.

A tojásokat szét választjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük.

A tojás sárgáját a cukorral és a vízzel  habosra kikeverjük. A két masszát óvatosan összekeverjük, majd laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk és előmelegített sütőben  180 fokon megsütöm. (24×22 cm-es tepsiméret) A megsült piskótalapot hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírt eltávolítjuk róla.

A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A puha margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt pudingot beledolgozva krémmé keverjük. A vaníliás krémet a kihűlt csokis-diós piskótára simítjuk.

A tojás fehérjét vízgőz felett a cukorral kemény habbá verjük, és a krém tetején egyenletesen eloszlatjuk.

A süteményt reszelt csokoládéval díszítjük

Hideg helyre tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

Fagyi szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére