Főoldal / Desszertek / Fagyi szelet

Fagyi szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fagyi szelet

Fagyi szelet

Hozzávalók:

A Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 deka porcukor
  • 6 deka liszt
  • 3 kanál kakaópor
  • fél tábla étcsoki
  • 5 deka darált dió
  • 2 kanál víz
  • 1 cs. sütőpor

Krém a tésztára:

  • 20 deka porcukor
  • 25 deka rama margarin
  • 2 deci tej
  • 1 cs. vaníliás puding

A krémre:

  • 3 tojás fehérje 
  • 15 deka cukor
  • reszelt csokoládé
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A fél tábla csokit lereszelem.

A lisztet a sütőporral, dióval, kakaóval, reszelt csokival összekeverem.

A tojásokat szét választom a fehérjét kemény habbá verem.

A tojás sárgáját a cukorral és a vízzel  habosra kikeverem.

A két masszát óvatosan összekeverem, majd laza mozdulatokkal hozzákeverem a sütőporos, diós, reszelt csokis, kakaós lisztet.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítom, és előmelegített sütőben  180 fokon megsütöm. (24×22 cm-es tepsiméret)

A megsült piskótalapot hagyom kihűlni, majd a sütőpapírt eltávolítom róla.

A pudingot a tejjel sűrűre főzöm, majd kihűtöm.
A margarint a porcukorral habosra felverem, és a kihűlt pudinggal krémmé keverem.

A vaníliás krémet a kihűlt csokis-diós piskótára simítom.

A tojás fehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verem, és a krém tetején egyenletesen eloszlatom.

A süteményt reszelt csokoládéval díszítem.

Hideg helyen tárolom.

Fagyi szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (556 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére