Főoldal / Torták / Málnás túrótorta

Málnás túrótorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Málnás túrótorta

Málnás túrótorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 sütőpor
  • 2 db tojás

A túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 2,5 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl hulala tejszín (vagy habtejszín)
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 1 dl víz

A málnazseléhez:

  • 30 dkg friss vagy mirelit málna
  • ízlés szerint cukor
  • 1/2 dl víz
  • 10 g por zselatin

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.

Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a krémet.
A túrót a tejföllel egy botmixer segítségével törjük össze, szinte krémesre. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá a túrókrémet. Tegyük be a hűtőszekrénybe 2-3 órára ami alatt teljesen megszilárdul.

A málnát egy edénybe tesszük és lángra tesszük. Hozzáadjuk a vizet és a zselatint majd ízlés szerint édesítjük. Addig melegítjük csak amíg a zselatin feloldódik benne, majd hagyjuk lehűlni. Vigyázzunk, hogy az öntet ne forrjon fel! Miután a málnás szósz lehűlt, rásimítjuk a tortára, majd az egész málnás túrótortát pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Ha megszilárdult, egy éles késsel a forma mentén körbevágjuk, majd leemeljük róla a tortaformát és tejszínhabbal díszítjük.
(én most egy kis pisztáciát is szórtam rá díszítésnek)

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Marcsi (678 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére