Főoldal / Sertés ételek / Lesütött hús (Dunsztos üvegben)

Lesütött hús (Dunsztos üvegben)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lesütött hús (Dunsztos üvegben)

Lesütött hús (Dunsztos üvegben)

Hozzávalók:

  • 1 db sertéscomb(10-12 kg-os)
  • 0,4 kg só
  • 2-3 liter zsír vagy étolaj
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 5000 FT felett Vegetáriánus: nem
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A combot egyforma méretű darabokra vágjuk. Körülbelül 10-15 cm-es húsok kellenek.
Fontos, hogy mindegyiken legyen zsír is.

Minden darabot vastagon besózunk. Vékonyan ki zsírozzuk a tepsit, amiben majd megsütjük. Szorosan belehelyezzük a húsokat. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, folyamatosan figyelve, kb. 3 órán át, sütjük.

A zsírt, ami kisül belőle, le kell merni róla.

Ezután, még melegen beletesszük őket egy-egy dunsztos üvegbe, olyan szorosan, hogy minél több beleférjen.
A lemert zsírt összekeverjük étolajjal és azzal öntjük fel az üvegeket.
Teljesen tele kell önteni őket, hogy ne érje levegő sehol a húsokat. Ez akadályozza meg azt, hogy a hús megromoljon. Lezárjuk az üvegeket, körbeforgatjuk, hogy a levegő kijöjjön a húsok közül,majd újból öntünk még rá, az olajos zsírból. Végül nagyon erősen lezárjuk az üvegeket.

Hűvös, sötét helyen hosszú ideig tárolhatjuk. Mindig csak annyit kell kivenni belőle, amennyi elfogy, és figyelni kell, hogy a maradékot teljesen ellepje a zsíros olaj.
Hagyományosan,csak zsírt használtak,de az olajjal kevert változatnál,könnyebb előszedni az üvegből.

Tipp / megjegyzés:
Amint pár hét alatt összeérnek az ízek,nagyon finom lesz a hús és a pecsenyezsír is.

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben. Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása. Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben. Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére