Főoldal / Befőzés / Eper dzsem

Eper dzsem

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eper dzsem

Eper dzsem

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 1/2 csomag 2:1 dzsemfix
  • ízlés szerint édesítő vagy cukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az epret krumplinyomóval összetörjük, majd egy lábosba tesszük.,Ráöntünk egy fél csomag 2:1-ben dzsemfixet, és pár percig forraljuk.Ha cukorral ízesítjük, akkor a dzsemfixel együtt adjuk hozzá, ha folyékony édesítővel akkor a forralás után.

Forrón üvegekbe rakjuk, és 5 percre fejre állítjuk.Majd visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni!

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


2 Hozzászólások

  1. Langi Laszlóné

    Gyórs és egyszerű a recept én pedig nem vagyok még elég ügyes a befőzéshez.Úgy érzem ez nekem is menni fog Köszönöm.

  2. Langi Laszlóné

    Gyors és egyszerű a recept,ez nekem is menni fog .Köszönöm.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére