Rakott kelkáposzta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellfilét ledaráltam, vöröshagymát apróra vágtam, olajon megdinszteltem, paprikát szórtam rá, kevés vizet öntöttem rá.
Rátettem a húst, fűszereket, a kicsumázott paprikát, paradicsomot és megsütöttem, mint a pörköltet.
A rizst kifőztem, a kelkáposztát sós vízben félkészre főztem.
A rizst egy kevés olajjal, vágott petrezselyemzölddel összekevertem.
Egy hőálló tálat kivajaztam és a kelkáposztát, húst, rizst felváltva rétegeztem.
A tejfölbe tojást, borsot, ételízesítőt kevertem, és minden réteget meglocsoltam vele, a tetejére is hagytam, amit még folyékony Rama margarinnal is meglocsoltam.
200 fokra melegített sütőben pirosra sütöttem.