Fucska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Fucska

Fucska

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • csipet só
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg füstölt házi szalonna
  • 1 db hagyma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és feltesszük főni annyi sós vízben ami ellepi. Mikor teljesen puhára főtt, a még a főző krumplihoz hozzáadjuk a lisztet, és főzés közben összetörjük a krumplit.

Addig keverjük, törjük a liszttel, amíg el nem válik a edényaljától és elkezd puffogni, innen a neve is fucska.
Elkészítjük hozzá a feltétet. A szalonnát, a hagymával, (lehet lila és vöröshagyma is) és szép világos barnára sütjük.

A fucskát kiszedjük tányérokra, és a közepére mélyedést készítünk.

A mélyedésbe beleöntjük a kisült zsírt és a szalonna pörcös pirított hagymát.

És úgy fogyasztjuk, hogy veszünk kanálba fucskát, belemártjuk a zsírba úgy, hogy tapadjon rá egy kis lilahagyma is.

Nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Fucska 5.00/5 (2 értékelés)

Izabela Ráczová (62 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére