Főoldal / Desszertek / Velencei éjjel szelet

Velencei éjjel szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Velencei éjjel szelet

Velencei éjjel szelet

Hozzávalók:

A kókuszos tésztához:

  • 6 db tojásfehérje
  • csipet só
  • 6 ek. kristálycukor
  • 5 ek. finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 10 dkg kókuszreszelék

A kakaós tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. kristálycukor
  • 5 ek. finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
  • késhegynyi szódabikarbóna

A krémhez:

  • 6 db tojássárgája
  • 12 ek. tejszín 33%-os
  • 4 dl víz
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 4 ek. gríz (búzadara)
  • 8 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 ek. sárgadinnye likőr
  • 6 ek. őszibaracklekvár

A tetejére:

  • 200 g fehér csoki
  • 50 g keserű csoki
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. étolaj
  • 2 ek. tejföl
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást szétválasztjuk.
A fehérjéhez hozzáadjuk a sót és kihabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A lisztet, sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük, beleszitáljuk a habba, majd nagyon óvatosan beleforgatjuk. Utoljára hozzákeverjük a kókuszt is. A tepsit 27x37cm-es sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük és egyenesre simítjuk. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük és 10 perc alatt megsütjük a piskóta lapot.

Elkészítjük a kakaós lapot is. A tojásokat cukorral kihabosítjuk. A lisztet, a szódabikarbónát, a kakaót és a sütőport összekeverjük és hozzászitáljuk a tojásos alaphoz. Beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe és 10 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet. A tojássárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral,és a tejszínnel és sűrű pépet főzünk belőle.Hagyjuk kihűlni.
A vízben elkeverjük a vaníliás pudingport és a grízt és szintén sűrű pépet főzünk belőle. Majd a két pépet összekeverjük.

A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk és hozzákanalazzuk a kihűlt pépet. Kihabosítjuk és végül hozzákeverjük a likőrt is. A krémet hűtőbe rakjuk 4 órára kihűlni.

A kókuszos lapot megkenjük forró őszibarackos lekvárral. A lekvárra rátesszük a kakaós lapot és megkenjük forró lekvárral, majd rásimítjuk az összes krémet. A sütit berakjuk  a hűtőbe dermedni.

Elkészítjük a csokimázat. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládékat, majd belekeverjük az olajat, vajat és a tejfölt.Leöntjük vele a kihűlt sütit, elsimítjuk fésűlappal és berakjuk a hűtőbe éjszakára.
Másnap szeleteljük forró vizes késsel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Velencei éjjel szelet 4.50/5 (2 értékelés)

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére