Velencei éjjel szelet
Hozzávalók:A kókuszos tésztához:
A kakaós tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojást szétválasztjuk.
A fehérjéhez hozzáadjuk a sót és kihabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A lisztet, sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük, beleszitáljuk a habba, majd nagyon óvatosan beleforgatjuk. Utoljára hozzákeverjük a kókuszt is. A tepsit 27x37cm-es sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük és egyenesre simítjuk. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük és 10 perc alatt megsütjük a piskóta lapot.
Elkészítjük a kakaós lapot is. A tojásokat cukorral kihabosítjuk. A lisztet, a szódabikarbónát, a kakaót és a sütőport összekeverjük és hozzászitáljuk a tojásos alaphoz. Beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe és 10 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A tojássárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral,és a tejszínnel és sűrű pépet főzünk belőle.Hagyjuk kihűlni.
A vízben elkeverjük a vaníliás pudingport és a grízt és szintén sűrű pépet főzünk belőle. Majd a két pépet összekeverjük.
A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk és hozzákanalazzuk a kihűlt pépet. Kihabosítjuk és végül hozzákeverjük a likőrt is. A krémet hűtőbe rakjuk 4 órára kihűlni.
A kókuszos lapot megkenjük forró őszibarackos lekvárral. A lekvárra rátesszük a kakaós lapot és megkenjük forró lekvárral, majd rásimítjuk az összes krémet. A sütit berakjuk a hűtőbe dermedni.
Elkészítjük a csokimázat. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládékat, majd belekeverjük az olajat, vajat és a tejfölt.Leöntjük vele a kihűlt sütit, elsimítjuk fésűlappal és berakjuk a hűtőbe éjszakára.
Másnap szeleteljük forró vizes késsel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!