Főoldal / Desszertek / Zserbó Edit konyhájából

Zserbó Edit konyhájából

Zserbó Edit konyhájából

Zserbó Edit konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek. tejföl
  • 0,5 dl tej

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 40 dkg baracklekvár

A mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek. finomliszt
  • 4 ek. kakaópor
  • 2 ek. víz
  • 4-5 csepp citromlé
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a sütőport, a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.

Az első adag tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.

Megkenjük a baracklekvár felével, majd rászórjuk a cukros dió felét.

Beborítjuk a második kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, majd egy villával megszurkáljuk. ( így a sütés közben keletkező gőz el tud távozni és nem púposodik fel a tészta )

Előmelegített sütőben 200 C°-on kb. 30 perc alatt szép világos barnára sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat.
A hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és összemelegítjük.
Addig főzzük, míg jó nyúlós lesz a csokoládémáz. (vigyázzunk, felforralni nem szabad!)

A kihűlt tésztára csurgatjuk a mázat, majd a tepsit jól megrázzuk, hogy a máz szépen elterüljön.
Gyorsan köt, késsel ne kenjük, mert nem lesz egyenletes a bevonat.

Másnap szeleteljük.

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére