Főoldal / Desszertek / Túrós pite II

Túrós pite II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós pite II

Túrós pite II

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 db egész tojás

A töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 35 dkg porcukor
  • 10 dkg mazsola 1 dl tejbe áztatva
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 4 tojás fehérje
  • 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sütőport a citromlevet és összegyúrjuk egy kemény állagú tésztává.
Hűvös helyen, letakarva pihentetjük fél órát.

Ez alatt krumplitörővel vagy villával összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd az áztatott mazsolát a tejjel és jól kidolgozzuk.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk. A túrótöltelékhez óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és attól függően, ki milyen sűrűn szereti a tölteléket a lisztet is beletesszük.

A tésztát egyharmad-kétharmad arányban elvágjuk. Lisztezett deszkán a nagyobb tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk nyújtófára tekerjük és a kivajazott,lisztezett tepsibe helyezzük.
Ráöntjük a töltelékmasszát, és egyenletesen elterítjük. Ugyan így kinyújtjuk a kisebb tésztát és ráhelyezzük a töltelék tetejére. Megkenjük a felvert tojással és villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
180 fokon 30-40 percig sütjük.

Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben. Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása. Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben. Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére