Főoldal / Desszertek / Karácsonyi almás kuglóf

Karácsonyi almás kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karácsonyi almás kuglóf

Karácsonyi almás kuglóf

Hozzávalók:

  • 2 db nagy alma (vagy 3 db kisebb)
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1+1/2 bögre cukor
  • 3 tojás
  • 1/2 bögre darált dió
  • 2,5 bögre liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tk. fahéj
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1/2 bögre tej

A mázhoz:

  • 1 tk.  fahéj
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 ek. meleg tej
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A diót a liszttel, a sütőporral, a szegfűszeggel és a fahéjjal elvegyítjük.

A puha margarint a vaníliás cukorral és a cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet is és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A lisztes keveréket apránként a masszába forgatjuk. Végül belekeverjük a megpucolt majd almareszelőn lereszelt almát is.

Az almás kuglófmasszát kivajazott kilisztezett formába simítjuk.

170 fokra előmelegített sütőben (légkeverés 160fok) kb.50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd a sütőből kivéve 5 percig a formában hagyjuk pihenni. Tálra borítjuk és kevés porcukorral megszórjuk.

A fahéjas cukormáz hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, és a kuglóf tetejére csurgatjuk. Ízlés szerint durvára vágott dióval díszítjük.

Értékeld a receptet

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére