Főoldal / Egytálételek / Baconba tekert töltött paprika és paradicsom sütve

Baconba tekert töltött paprika és paradicsom sütve

Baconbe tekert töltött paprika és paradicsom sütve

Baconba tekert töltött paprika és paradicsom sütve

Hozzávalók:

  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 db vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
  • 1/2 doboz (20 dkg) mexikói melegszendvicskrém
  • 1 db tojás
  • 5 szelet bacon
  • kevés rizs 
  • olíva olaj
  • füstölt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A rizst áztatás után megfőzöm, beteszem egy keverőtálba. Az apróra vágott hagymákat olajon megdinsztelem, a rizshez adom.

A kaliforniai paprikákat hosszában kettévágom, a kápia paprika és a paradicsomok sapkáját levágom.

A paprikák magházát eltávolítom, a paradicsomok belsejét kivájom, a paradicsomhúst a töltelékhez adom. Beleütöm a tojást, a szendvicskrémet, az összevágott chilit, petrezselymet, bazsalikomot, fűszerezem, jól összekeverem.

A paprikákat megtöltöm, betekerem a baconbe, és a serpenyőbe teszem, melybe egy kevés olajat öntök, mellérakom a hegyes paprikát és a töltött paradicsomokat is.

180 C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 20 percig sütöm. Lereszelem a sajtot, rászórom a paprikákra és paradicsomokra, és grillfokozaton 200 C fokon még bő 5 percig sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy piros és egy fél kaliforniai paprikát, egy kápia paprikát, a hegyes paprikát és egy paradicsomot.

Díszítem egy bazsalikomlevéllel.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére