Főoldal / Desszertek / Krémes cseresznyés sütemény

Krémes cseresznyés sütemény

Krémes cseresznyés sütemény

Krémes cseresznyés sütemény

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl étolaj
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan) + 2 ek. víz
  • 1 cs. sütőpor
  • kb. 40 dkg cseresznye (magozott)

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs. vaníliás ízű főző pudingpor
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)
  • 1 cs. habfix
  • 3 ek. kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésig keverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.

A tésztamasszát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet.

Kivajazott, lisztezett tepsibe először belesimítjuk a sárgás tésztát, majd a tetejére simítjuk a kakaósat. A cseresznyét eloszlatjuk a tészta massza tetején, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (tűpróba)

Amíg a tészta sül elkészítjük a krémet. A tejből, a cukorból és a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk. Amikor elkészült félre tesszük hűlni és belekeverjük a vaníliás cukrot.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá felverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük. (használjunk kézi robotgépet, hogy csomómentes legyen a krém)

A megsült, kihűlt tészta tetejére egyenletesen rásimítjuk a krémet.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük és a már langyosra hűlt csokit a kemény habba forgatjuk. A csokis tejszínes krémet a vaníliás krém tetejére simítjuk.

Hűtőbe tesszük pár órára, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek. Kockákra vágva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére